Ny i Norge

Menn med ulike etniske bakgrunner som snakker. foto.

Er du ny i Norge og ønsker å lære deg norsk? Eller vil du lese bøker på ditt eget språk? Her er noen bibliotektjenester og nyttige tips som kan hjelpe deg på veien!

 

Bøker på ditt morsmål 

På Sandefjordbibliotekene kan du låne både barn-og voksenbøker på flere språk. Vi har et godt utvalg av bøker på engelsk, tysk, fransk og spansk, men kan også låne bøker fra Det flerspråklige bibliotek  . Dette biblioteket har bøker på 70 språk, så spør i skranken hvis du ønsker å låne bøker på ditt morsmål.

Med appen Pressreader kan du lese aviser og tidsskrift fra mer enn 100 land på nettbrett, smarttelefon eller pc. For å få tilgang til å laste ned publikasjoner i appen må du være koblet på bibliotekets trådløse nettverk. Tilgang til å laste ned varer i 72 timer, deretter må leien fornyes i biblioteket.

Du kan også bruke en tjeneste kalt Verdensbiblioteket. Denne bibliotektjenesten tilbyr alle som bor i Norge gratis strømming av e-bøker og lydbøker på flere språk. For å få tilgang til innholdet må du først opprette en bruker. Å opprette en bruker er gratis, og krever bare at du har en gyldig e-postadresse.

 

Lær norsk på biblioteket

Sandefjordbibliotekene har språkkurs med bøker, CD-er eller annet materiale som du kan låne for å lære norsk. Her finner du en liste over språkkurs og lærebøker.

Sandefjord bibliotek har en egen hylle kalt “Ny i Norge”. Her er det lettleste bøker tilpasset voksne lesere. Biblioteket har også språkgrupper på dagtid, mandager kl.10.00-12.00 og tirsdager kl.11.00-13.00. Dette er muntlig språktrening som passer for alle nivåer.

På Stokke bibliotek er det språkkafé hver onsdag fra kl. 14.00 – 15.30. Biblioteket har en egen hylle med morsmålslitteratur for barn og unge.

 

Gratis norsktrening på nett

Duolingo, Bildetema og LEXIN er gratis tjenester på nett hvor du kan lære norsk eller andre språk.

Duolingo er et språkkurs som er tilgjengelig på norsk med engelsk som støttespråk.

Bildetema er en flerspråklig interaktiv billedordbok med bilder, tekst, lyd og animasjoner.

LEXIN er en online-ordbok, hvor du kan finne ord og uttrykk som er nyttige å kunne når man bor i Norge.

Translate »