Våre favoritt bokmerker

Flere at dere husker nok utstillingen vi hadde i fjor sommer med alle bokmerkene vi har funnet i innleverte bøker. Men har du noen gang lurt på hvordan bokmerket til en bibliotekar ser ut? Nå får du svaret! Etter å ha funnet mange festlige og underlige bokmerker i bøkene våre gjennom årene, tenkte vi at det var på tide å vise våre egne bokmerker!

May

En katt i tankene og bøker i hyllene. Dette bokmerket vil jeg helst ikke miste. Har det i Inger Christensens “Alfabet”. Det andre bokmerket fant jeg nylig i en bibel, utgitt i 1919. I Bibelen står min oldefars navnetrekk, tror jeg. Han ble født i 1866. Bokmerket er brodert av hans yngste datter, tror jeg. Hun ble født i 1897. Et klenodium.

Mays bokmerker. Et kattebokmerke og en hjemmesydd en. Tekopp og åpen bok. Foto.
Ninas bokmerker. Bokmerker med blomstermotiv i en bok. Foto.
Ninas bokmerker

Nina

Jeg er veldig glad i bokmerkene mine. Disse har jeg fått fra Munn- og Fotmalende Kunstneres forlag. Jeg har tatt opp arven fra moren min, som støttet disse dyktige kunstnerne i mange år. Jeg leser ofte flere bøker på én gang, og da er det fint å ha flere vakre bokmerker å velge imellom.

Jolanta

Bokmerker er som gode venner som forsterker leseopplevelse… Denne bringer frem fine og fargesterke minner fra Barcelona…
Jolantas bokmerke. Mosiakk stil. Foto.
Annes bokmerke. En tegning av en boksommerfugl. Foto.

Anne

Her er mitt favoritt bokmerke. Laget av mitt barnebarn, Iben Schäffer Collura, 7 år. Det er en boksommerfugl!
Chantal

 

Mitt favoritt bokmerke har jeg fått i gave og på baksiden står det “En bok er en gave du kan åpne igjen og igjen”. Regnbuen gjør meg alltid glad. Størrelsen og formen på bokmerket er helt perfekt for meg! En gang glemte jeg det i en bok som ble innlevert på biblioteket, men heldigvis oppdaget en kollega navnet mitt og det ble en lykkelig gjenforening.
Chantals bokmerke. Chantal holder et bokmerke med en tegning av en regnbue. Foto.
Junes bokmerker. Foto.

June

Eg startar på nye bøker heile tida, men mange blir ikkje lesne ut før det har gått ei tid (gjerne år). Altså brukar eg mange bokmerke. Som regel tek eg det eg har for handa og puttar inn mellom sidene – kvitteringar, merkelappar, strikkepinnar og så vidare. Men bokmerka eg er mest glad i, er dei du ser på biletet: dei eg har fått frå familie og vener, og kan knyte minne og kjensler til. Eitt har teikningar frå eit tantebarn, eitt er gåve frå besteveninna som plukka det med seg då ho var på utveksling i Sør-Afrika. Såleis er det flikar både av ulike verdshjørne men også bitar av mi eiga historie som kviler mellom boksidene mine.

Martha

Dette er mitt favoritt bokmerke. Fordi en bibliotekar kan aldri få for mye å lese!
Marthas bokmerke. Bokmerke med liste over 50 bøker du må lese. Foto.
Et bokmerke av en kvinne med en sort katt og en geit i bakgrunnen. Bokmerket ligger i en bok.Foto.

Christine

Selv om jeg alltid har likt å lese brukte jeg sjeldent bokmerker før. Som regel tok jeg bare ting som var innenfor en armlengdes omkrets – kvitteringer, hårstrikk, fjernkontrollen. Det er først nå i voksen alder at jeg endelig så appellet ved bokmerker (og oppdaget nettshopping). Dette er en av mine favoritter, nettopp fordi den er like creepy som grøsserbøkene jeg elsker å lese!

Beatrice

Dette bokmerke fikk jeg av bestevenninen min til minne om de herlige årene vi hadde sammen som tenåringer og unge voksne. Jeg er fan av Janis Joplin. Vi var ofte på rockekonserter og elsket (og elsker fortsatt) musikk. Det er for å si det sånt en varm hilsen fra fortiden som har fulgt meg gjennom de siste tiårene…

Janis Joplin bokmerke. Foto.
Translate »