Sommerles 2020 er snart her!

Snart er sommeren her, og fra 1. juni er det igjen tid for den landsomfattende sommerlesekampanjen Sommerles.no, som startet her hos Vestfoldbibliotekene i 2014. Alle skolebarn fra 1. til 7. klasse kan være med, og kampanjen er gratis. Målet: Å skape leseglede, og å holde vedlike leseferdigheter gjennom sommerferien.

For å være med på Sommerles må dere lage en profil for barnet på sommerles.no. På profilen sin kan barna

  • registre alt de leser (lese selv, høre på lydbok, bli lest for)
  • samle poeng og komme opp i level
  • samle digitale trofeer
  • skrive anmeldelser av bøkene
  • se hva venner leser.

Ved level 10, 20 og 30 får barna en premie som de henter på biblioteket. På sommerles.no får de også gode lesetips, og de kan følge årets sommerlesfortelling med et nytt kapittel hver uke. Sommerlesfortellingen er skrevet av forfatter Mari Moen Holsve, og det er en ny fortelling hvert år.

Promobilde. Havfrue og havmann under vann. Grafikk
Sommerles - på dypt vann. Av Snuti

Lesing kan oppleves vanskelig, spesielt hvis man strever litt. Svake leseferdigheter kan ha store konsekvenser på sikt, men forskning viser at barn som leser i sommerferien mister minimalt med lesekompetanse. Til sammenligning kan de som ikke leser i det hele tatt rykke tilbake flere måneder i sin lesekompetanse. Derfor har vi jobbet hardt gjennom mange år for å gjøre lesingen morsommere med Sommerles.no!

Bibliotekene er stappfulle av spennende fortellinger fra fortid, nåtid og fremtid, og utvalget er mye større enn de bøkene vi selv husker fra vår barndom. Spør en bibliotekar – vi hjelper dere gjerne med forslag til bøker som kan passe akkurat ditt barn. Ta utgangspunkt i barnets interesser. Mange barn foretrekker faktalitteratur –  bøker om dinosaurer, slanger og andre dyr, verdensrommet, sport eller kjendiser.

En lydbok kan også være et alternativ, lydbøker gir fine kosestunder i bilen, på toget eller i hengekøya på hytta. Det flotte med Sommerles er at man samler poeng uansett om man leser selv, om man blir lest for, eller om man leser høyt for en venn eller et mindre søsken. Høytlesning er ikke juks, tvert imot gir det god språktrening!

For mer info om kampanjen, se altom.sommerles.no. God Sommerles fra oss i Vestfoldbibliotekene!

Translate »