Program for Litteraturuka i Vestfold

Mer enn 70 litterære programposter, opplesninger, foredrag og forestillinger venter publikum når Litteraturuka arrangeres i perioden 4. – 10. november. Både lokale, nasjonale og internasjonale navn er å finne på programmet. I biblioteker, kulturhus, kirker og på mange andre arenaer spredt over hele fylket, legges det til rette for å skape gode litteraturmøter en hele uke til ende.

Litteratur til folket

Litteraturuka ble etablert i 1997, og Vestfold fylkeskommune har vært eier og driver siden 2009.

– Målet med Litteraturuka er å skape gode litterære opplevelser for innbyggerne i hele fylket. Vi ønsker å videreutvikle bibliotekene våre som møteplasser for litteratur og kultur. Litteraturuka skal være en festival med lav terskel for deltakelse og høy kvalitet på alle arrangementene, forteller festivalsjef Steinar Engeland, fra Vestfold fylkeskommune.

Årets Litteraturuke blir den siste som arrangeres i Vestfold fylke, siden Vestfold og Telemark blir ett fylke fra 2020.  Samtlige av Vestfoldbibliotekene deltar på festivalen med programposter både på dagtid og på kveldstid. I løpet av Litteraturuka deles også Vestfolds litteraturpris 2019 og Riksmålsforbundets litteraturpriser ut.

Mange av arrangementene under Litteraturuka har gratis inngang, og det er et eget program for barn og ungdom.  Program for barn og unge retter seg mot barnehagebarn, skoleelever og familieforestillinger. Noe av programmet bør også ha appell til unge voksne.

Portrett av forfatterne Dag Solstad og Judith Hermann. Foto.
Aktuelle Dag Solstad og en av Tysklands beste forfattere, Judith Hermann, er blant de du møter på Sandefjordbibliotekene. Dag Solstad. Foto: Baard Henriksen. Judith Hermann. Foto: Juergen Bauer/ Pelikanen forlag.

Dette skjer på Sandefjordbibliotekene i Litteraturuka 2019

Søndag 3. november kl.13.00: Tjuvstart! Bokåret 2019 for barn– Sandefjord bibliotek (Gratis)
Søndag 3. november kl.18.00: Tjuvstart! Bokåret 2019 for voksne – Sandefjord bibliotek (Gratis)
Tirsdag 5. november kl.18.00: Dag Solstad – Stokke bibliotek  (kr. 100,-)
Tirsdag 5. november kl.19.00: Tore Renberg & Hallgrimur Helgason – Sandefjord bibliotek (kr. 100,-)
Onsdag 6. november kl.10.30: I huset til Kjell – familiekonsert – Sandefjord bibliotek (Gratis)
Onsdag 6. november kl.18.00: Linnéa Myhre: Meg, meg, meg – Stokke bibliotek (Gratis)
Onsdag 6. november kl.19.00: Brit Bildøen og Birger Emanuelsen – Andebu bibliotek (Gratis)
Torsdag 7. november kl.19.00: Judith Hermann – Sandefjord bibliotek (kr. 100,-)
Fredag 8. november kl.09.45: Et lite dyr med dårlig rykte. Marit Nicolaysen – Stokke bibliotek (Gratis)
Lørdag 9. november kl.13.00: Riksmålsforbundets litteraturpris – Sandefjord bibliotek (Gratis)
Søndag 10. november kl.13.00: Heksagon: en musikalsk forviklingskomedie  – Sandefjord bibliotek (Gratis)

Billettene finner du på www.vfk.no/litteraturuka

Lenke til bladbart program finner du her.