Personvernerklæring for Vestfoldbibliotekenes nettsted

Vestfoldbibliotekene.no [nettstedet] er et felles nettsted for folkebibliotekene [bibliotekene] i Vestfold: Larvik bibliotek, Sandefjordbibliotekene, Tønsberg og Færder bibliotek, Re bibliotek, Horten bibliotek, Holmestrand bibliotek, Hof bibliotek og Sande bibliotek.

Nettstedet administreres av bibliotekene og Vestfold fylkesbibliotek i fellesskap.

Denne personvernerklæringen handler om hvordan vi samler inn og behandler informasjon om besøkende på vårt nettsted i henhold til Personvernforordningen (General Data Protection Regulation, GDPR) og til enhver tid gjeldende lovgivning.

Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre den registrerte både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Du skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet er med behandlingen og hvem som behandler opplysningene, jf. Lov om elektronisk kommunikasjon (Ekomloven §2-7b)

Behandlingsansvarlig

Bibliotekene er ansvarlig for behandlingen av personopplysninger i forbindelse med nettstedet. Dersom du har noen spørsmål eller henvendelser relatert til denne personvernerklæringen, inkludert dine rettigheter etter personvernlovgivningen, kan du kontakte bibliotekene direkte:

Vestfold fylkesbibliotek, +47 33 34 40 00, vestfoldfylkesbibliotek@vfk.no

Larvik bibliotek, +47 33 17 10 50, larbib@larbib.no

Horten bibliotek, +47 33 08 53 30, post@htnbib.no

Sande bibliotek, +47 33 78 34 50, sande.bibliotek@sande-ve.kommune.no

Re bibliotek, +47 33 06 54 30, rebibliotek@re.kommune.no

Sandefjordbibliotekene, +47 33 31 67 60, bibliotek@sandefjord.kommune.no

Tønsberg og Færder bibliotek, +47 33 35 49 00, biblioteket@tnb.no

Holmestrand bibliotek, +47 33 06 41 51, biblioteket@holmestrand.kommune.no

Holmestrand bibliotek – Hof avdeling, +47 33 06 41 51, biblioteket@holmestrand.kommune.no

Formålet med behandlingen

Det fremste formålet med behandlingen av personopplysninger er å gi deg en best mulig tjeneste, oppfølging og kommunikasjon ved bruk av vestfoldbibliotekene.no. Personopplysningene brukes til forbedring av brukeropplevelsen, statistikk og analyseformål.

Hvilke opplysninger behandles

Med personopplysninger menes opplysninger som kan knyttes til deg som enkeltperson.
Nettstedet håndterer og presenterer låneopplysninger og utlånsdata i forbindelse med søk og bestilling av bibliotekmateriale, samt innlogging til Min side for den enkelte bruker. Disse opplysningene mottas fra, og sendes tilbake til, biblioteksystemene og lagres ikke i nettstedet.

E-postadresse er ikke ett påkrevet felt, men dersom epostadressen oppgis i kontaktskjemaet knyttet til «Fant du det du lette etter», vil den bli lagret som en del av e-posten. Personopplysninger inklusive IP-adresser anonymiseres til bruk i analysearbeidet.

Tilgang til dine personopplysninger

Tilgang til dine personopplysninger er begrenset til bibliotekansatte som må se dem for å gjøre jobben sin, samt vår nettsideleverandør. Alle våre ansatte har taushetsplikt. Det blir stilt samme krav til trygghet og konfidensialitet hos våre eksterne leverandører. Nettstedet har installert sikkerhetssertifikat SSL, slik at informasjonen som sendes over nettet beskyttes.

For oversikt over tjenesteleverandører som defineres som 3. part i forhold til vårt nettsted, se egen side om cookies for alle bibliotekene. Adressen finner du i avsnittet om Informasjonskapsler (cookies).

Databehandlere

Databehandler er den som behandler data på vegne av den behandlingsansvarlige. Behandling av personopplysninger skjer etter gjeldende lovgivning og er avtalt i en egen databehandleravtale. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

Bibliotekene har inngått databehandleravtale med nettsideleverandør inBusiness AS.

Direkte markedsføring

Enkelte av våre bibliotek tilbyr nyhetsbrev. Det er frivillig å abonnere på disse, og du kan når som helst avslutte ditt abonnement. Programvaren MailChimp benyttes til nyhetsbrev.

Vi tillater ikke tredjepart å bruke dine personopplysninger for markedsførings- eller kommunikasjonsformål.

Dine rettigheter

Alle personer som spør, har rett til generell informasjon om bibliotekenes behandling av personopplysninger.

Du har rett til innsyn i egne opplysninger. Dersom personopplysningene er uriktige, ufullstendige, eller det ikke er adgang til å behandle dem, kan du også be oss rette eller slette opplysningene. Kontaktopplysninger finner du i avsnittet om behandlingsansvarlig.

Du kan selv logge inn og sjekke opplysningene som vises i din profil. Velg Logg inn fra nettsiden. Dersom du ønsker å endre opplysningene, velg deretter «Logg inn for fullstendig profil og flere valg» som tar deg til bibliotekets eget datasystem.

Samtykke

Denne personvernerklæringen gjelder for alle brukere av vårt nettsted. Ved å bruke våre nettsider aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med denne personvernerklæringen, herunder overføres til databehandlere som beskrevet i erklæringen.

Informasjonskapsler (cookies)

En informasjonskapsel, også kjent som cookie, er en liten tekstfil som blir lagret på datamaskinen, lesebrettet eller telefonen din av nettstedet du besøker. Slik kan nettsiden huske handlingene eller preferansene dine over tid.

For mer informasjon om vår bruk av informasjonskapsler (cookies) og hvilke som brukes, se:

https://vestfoldbibliotekene.no/cookies/

https://tonsberg-og-faerder.vestfoldbibliotekene.no/cookies/

https://sandefjord.vestfoldbibliotekene.no/cookies/

https://sande.vestfoldbibliotekene.no/cookies/

https://re.vestfoldbibliotekene.no/cookies/

https://larvik.vestfoldbibliotekene.no/cookies/

https://horten.vestfoldbibliotekene.no/cookies/

https://holmestrand.vestfoldbibliotekene.no/cookies/

https://hof.vestfoldbibliotekene.no/cookies/

Hvis du vil vite mer om informasjonskapsler, kan du lese om dem på Datatilsynets nettsider eller hos Post- og teletilsynet.

Hvis du ikke ønsker å benytte deg av informasjonskapsler, kan du endre innstillingene i nettleseren slik at du enten blokkerer informasjonskapsler fra å bli lastet ned automatisk, eller at du får et valg om å laste ned hver enkelt informasjonskapsel.
Dette kan gjøre at nettsidene ikke fungerer optimalt.

Informasjonskapsler som har blitt lastet ned tidligere, kan også slettes via nettleseren. For informasjon om hvordan du gjør dette, må du se dokumentasjonen for den aktuelle nettleseren.

Slik administrerer du informasjonskapsler, se https://nettvett.no/slik-administrer-du-informasjonskapsler/

Nettstatistikk

På vårt nettsted benyttes verktøyene Google Analytics og Piwik til statistikk- og analyseformål. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle nettstedet vårt. I tillegg rapporterer bibliotekene nettsidestatistikk til Nasjonalbiblioteket.

Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsider brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Opplysningene behandles i anonymisert form slik at vi ikke kan spore opplysningene tilbake til den enkelte bruker. Vi samler inn hele IP-adressen, men den avidentifiseres slik at bare de tre første gruppene i adressen brukes til å generere statistikk. Det vil si at dersom IP-adressen består av numrene 195.159.103.82, benyttes kun 195.159.103 i behandlingen. I tillegg behandles IP-adressene på aggregert nivå slik at alle data slås sammen til en gruppe og behandles ikke individuelt.

Google Analytics

Mottatte opplysninger er underlagt Google sine retningslinjer for personvern.

I Google Analytics anonymiseres IP-adressen ved at de to siste numrene settes til 0. Eksempel: en IP-adresse som består av numrene 195.159.103.82, endres til 195.159.103.0. På denne måten behandles adressene på aggregert nivå som en gruppe og ikke individuelt.

Om du ikke ønsker at Google Analytics skal samle dine besøksdata, kan du reservere deg mot det ved å installere Google Analytics opt-out. Dette er en tilleggsfunksjon til din nettleser som forhindrer slik lagring.

Piwik

Analyseverktøyet Piwik benyttes for statistikkrapportering til Nasjonalbiblioteket, samt til presentasjon av nettsidestatistikk på Norsk bibliotekindeks (https://www.norskbibliotekindeks.no/). .

Piwik er et verktøy med åpen kildekode (GPL). Løsningen forvaltes av Nasjonalbiblioteket og er installert på servere hos Piwik PRO [https://piwik.pro/cloud-privacy-policy/]. Informasjon fra dette verktøyet utleveres ikke til andre aktører.

I Piwik anonymiseres IP-adressene ved at de to siste sifrene settes slik: 195.159.103.xx. Adressene behandles deretter på aggregert nivå som en gruppe, og ikke individuelt.

Analyseverktøyet Piwik plasserer to informasjonskapsler på din maskin (disse begynner med _pk_id og _pk_ses). Dette gjøres for at vi skal kunne samle inn statistikk, og kapslene slettes etter 90 dager.

Endringer i erklæringen

Vestfoldbibliotekene.no forbeholder seg retten til å endre eller oppdatere personvernerklæringen ved endringer i behandlingen av personopplysninger, eller ved endringer i personvernlovgivningen. Når personvernerklæringen endres, vil den nye erklæringen publiseres på vårt nettsted.

Alle endringer er gjeldende fra de legges ut, og vil omfatte informasjon samlet inn fra den datoen, så vel som eksisterende informasjon oppbevart av Vestfoldbibliotekene.no. Du kan finne ut når disse retningslinjene sist ble revidert ved å se “Sist oppdatert” nederst på denne siden.

Sist oppdatert: 14.05.2018.

Translate »