Litteraturprisen til Kari Woxholt Sverdrup

… deles ut på Litteraturuka i november.
Vestfolds Litteraturpris for 2017 tildeles Kari Woxholt Sverdrup (f. 1957) for hennes barne- og ungdomsbøker.

– Vi er glade for å gi prisen til en barne- og ungdomsbokforfatter. Bak tildelingen står en enstemmig jury, forteller Ellen Eriksen, juryleder og hovedutvalgsleder for kultur, idrett og folkehelse.
Hun debuterte som forfatter med «Hjemme er et annet sted» i 1993 og har gitt ut en rekke titler for barn og ungdom.
Du finner bøkene hennes i Vestfoldbibliotekene.

– Kari Sverdrup er en av disse forfatterne som kan gå litt under offentlighetens litterære radar, til tross for at hun er en av de virkelig gode, sier juryens sekretær Steinar Engeland, rådgiver litteratur i Vestfold fylkeskommune.

Om Vestfolds litteraturpris

Vestfolds litteraturpris tildeles en forfatter som personlig eller gjennom sitt forfatterskap har tilknytning til Vestfold fylke.
Vestfolds litteraturpris er primært en skjønnlitterær pris, men kan også gis til en sakprosaforfatter. Juryen for prisen består av fem medlemmer: Ellen Eriksen (folkevalgt), Fredrik Wandrup (kritiker i Dagbladet), Aase Wivestad (rådgiver Vestfold fylkesbibliotek). Britt Døvle Larsen (biblioteksjef i Sande) og Linda Wahlmann Olsen (norsklektor på HSN).

Kari Sverdrup. Foto
Kari Sverdrup. Foto: Gyldendal forlag