Kjærlighet i koronaens tid

Vi kan alle trenge litt ekstra kjærlighet om dagen. Nina Andrea Okun ved Sandefjord bibliotek anbefaler romaner for voksne om kjærlighet og romantikk – på godt og vondt. Les bøkene i BookBites-appen eller lån via Bibliotakeaway.

En liste for livet, Lori Nelson Spielman, Oversatt av Kirsti Vogt
Cappelen Damm, 2015

Brett Bohlinger er 34 år gammel, når moren hennes dør av kreft. Hun forventer å overta som direktør i morens firma, men i stedet får hun sparken. Hun får dessuten vite, at hun må oppfylle de siste 10 punktene på en liste over mål i livet, hun skrev som tenåring, før hun vil kunne få utbetalt den rettmessige arven sin. Brett blir fortvilet og skjønner ikke, hva moren tenkte på. Noen av disse punktene virker ganske umulige å oppnå. Hvordan skal du for eksempel etablere et forhold til faren din, når han døde for flere år siden. En flott, gripende og menneskevarm bok.

Bestill boka via Bibliotakeaway

Bestill lydboka via Bibliotakeaway

En liste for livet. Bokomslag. Kvinne med ryggen til. Foto.
En liste for livet. Lori Nelson Spielman.

Plommetreet, Ellen Marie Wiseman, Oversatt av Arve Torkelsen
Juritzen, cop. 2015

Christine Bölz er sytten år, født og oppvokst i den lille tyske landsbyen Hessental. Hun er forelsket i den jødiske gutten Isaac Bauerman og rekker så vidt å oppleve lykken i armene hans før den andre verdenskrigen bryter ut. Vi opplever hele krigen gjennom Christines øyne. Boken gir en veldig sterk og nær opplevelse av grusomhetene som ble begått mot jødene, samtidig som vi får innblikk i lidelsene til det tyske folket. Den er også en fin og fengende kjærlighetsroman med mange detaljer fra hverdagen i et krigsherjet land. Anbefales varmt.

Bestill boka via Bibliotakeaway

Plommetreet. Bokomslag. En kvinne og mann under et tre. Grafikk.
Plommetreet. Ellen Marie Wiseman.

Den lengste reisen, Nicholas Sparks, Oversatt av Elsa Frogner
Cappelen Damm, 2014

En utrolig velskrevet og fin bok om kjærlighet som varer livet ut. Boka veksler mellom to historier som blir flettet sammen til slutt. Den gamle mannen Ira Levinson har kjørt utfor og sitter fastklemt i bilvraket. Han «ser» sin avdøde kone, mens han venter på hjelp, og sammen gjenopplever de livet på godt og vondt. Samtidig følger vi kunststudenten Sophia, som forelsker seg i cowboyen Luke. Vakkert om kjærlighet mellom unge og eldre.

Bestill boka via Bibliotakeaway

Bestill filmen basert på boka via Bibliotakeaway

Den lengste reisen. Bokomslag. Mann og kvinne som rir med ryggen til. Foto.
Den lengste reisen. Nicholas Sparks.

Se meg, Nicholas Sparks, Oversatt av Elsa Frogner
Cappelen Damm, 2016

Denne boka til Nicholas Sparks er nærmest en thriller. Colin Hancock er en ung mann med ADHD og store vansker med sinnemestring. Han har flere ganger vært på kant med lovens lange arm. Maria Sanchez er en vakker ung advokat med spanske røtter. Et heller umake par, men når de treffer hverandre en regnfull kveld, oppstår det noe helt spesielt dem imellom. Når Maria blir forfulgt av en hevntørstig person fra fortiden, slår Colins beskyttertrang ut i full blomst. Politiet står klar til å bure ham inne ved første feiltrinn, men Maria er viktigst. Boka bygger seg opp til et voldsomt klimaks. En spennende og velskrevet romantisk bok.

Bestill boka via Bibliotakeaway

Se meg. Bokomslag. Mann og kvinne som holder rundt hverandre. Foto.
Se meg. Nicholas Sparks.

En himmel av brev, Alyson Richman, Oversatt av Tiril Broch Aakre
Cappelen Damm, 2015

En nydelig bok fra Italia, 1943. Elodie Bertolotti er en ung cellist som opplever 2. verdenskrig på nært hold. Vi får høre historien hennes i tilbakeblikk, vekslende med historien til den unge legen Angelo Rosselli. Disse to møtes i den lille byen Portofino, hvor Angelo ser den skremte unge piken for første gang i havnen, redder henne fra en tysk soldat og tilbyr henne husly. Begge har en veldig tragisk bakgrunn. Vakkert fortalt, interessant og romantisk. Denne boka grep meg med sine fine nyanserte beskrivelser.

Bestill boka via Bibliotakeaway

En himmel av brev. Bokomslag. Kvinne med ryggen til med en landsby ved vannet i bakgrunnen. Foto/grafikk.
En himmel av brev. Alyson Richman.

Febertreet, Jennifer McVeigh, Oversatt av Kristi Vogt
Front, 2013

En kjempe spennende og interessant bok fra Sør-Afrika, året 1880. Frances kommer fra gode sosiale kår i London og blir pågrunn av farens konkurs tvunget til å gifte seg med en fattig mann hun knapp kjenner. Hun får store problemer med å tilpasse seg nøden på den afrikanske prærien. Vi hører om de elendige arbeidsvilkår i diamantgruvene, om maktspillet, ondskapen, om en koppeepidemi, men også om kjærlighet og lidenskap. Denne boka gjorde et dypt inntrykk og var vanskelig å legge fra seg.

Bestill boka via Bibliotakeaway

Febertreet. Bokomslag. Kvinne med ryggen til i et tørked landskap. Grafikk.
Febertreet. Jennifer MvVeigh.

Sommerpaviljongen, Santa Montefiore, Oversatt av Helene Limås
Bastion, 2014

En fin kombinasjon av en fengende kjærlighetsroman og en var og reflektertbok om familieforhold. Vakkert skrevet om overklassen i England. Lord Frampton dør alt for tidlig og etterlater seg en enke og tre sønner. Ved opplesningen av testamentet blir alle dypt sjokkert, når det plutselig dukker opp enda en arving, nemlig en hittil ukjent datter, Phaedra, som arver like mye som sine halvsøsken og dessuten de verdifulle Frampton-safirene. Boken byr på mange overraskelser og fin romantikk.

Bestill boka via Bibliotakeaway

Sommerpaviljongen. Bokomslag. Kvinne med ryggen til som ser utover en innsjø. Foto/grafikk.
Sommerpaviljongen. Santa Montefiore.

Villa Magdalena, Santa Montefiore, Oversatt av Eva Ulven
Bastion, 2016

En spennende og vakker bok. Den fattige 10 år gamle Floriana er betatt av herskapshuset Villa Magdalena i Italia, ikke minst i de vakre hagene rundt villaen. Mens hun spionerer på eiendommen treffer hun sønnen og arvingeni huset, Dante. Selv om han er mye eldre enn Floriana blir hun forelsket og overbevist om at de to skal ende opp sammen og leve lykkelig alle sine dager i Villa Magdalena. 43 år senere i 2016 sliter Marina med å holde liv i sitt livsverk, et vakkert landlig hotel i Devon, England. Hun leier inn en ung kunstmaler for å trekke til kunder og ting begynner å skje.Romantisk og sjarmerende med en fin livsfilosofi.

Bestill boka via Bibliotakeaway

Villa Magdalena. Bokomslag. Kvinne på en balkong som ser utover havet. Foto/grafikk.
Villa Magdalena. Santa Montefiore.

Blomstenes hemmelige språk, Vanessa Diffenbaugh, Oversatt av Bente Klinge, Aschehoug, 2012

Victoria bruker blomster til å uttrykke sine negative følelser: hat, sinne, mistro, osv. Hun har vokst opp i forskjellige fosterhjem og har opplevd mye vondt. 18 år gammel forlater hun siste ungdomshjem og må stå på egne ben. Hun får jobb i en blomsterbutikk og møter Grant på blomstermarkedet. Det viser seg at han har forbindelse til fortiden hennes og ønske om å bli en del av fremtiden. Tør Victoria tro på kjærligheten? En fantastisk fin bok.

Bestill boka via Bibliotakeaway

Bestill lydboka via Bibliotakeaway

Blomstenes hemmelige språk. Bokomslag. Kvinne med koffert som ser mot et hus. Foto/Grafikk.
Blomstenes hemmelige språk. Vanessa Diffenbaugh.

Veien over klippene, Gøril Emilie Hellen
Gyldendal, 2014

En fin og sjarmerende bok om norsk/italienske Lucia, som oppdager en uventet fortid til mora si, når hun oppfyller hennes siste ønske. Det er at Lucia skal sette ned urnen hennes i fødebyen hennes ved Liguriakysten i Italia. Vi hører skiftevis om Lucia sine opplevelser og om oppveksten til moren hennes. Boka byr på kjærlighet, hat, voldtekt, død, men også på masse italiensk sjarm. Vel verdt å lese.

Bestill boka via Bibliotakeaway

Bestill lydboka via Bibliotakeaway

Veien over klippene. Bokomslag. Kvinne med ryggen til som ser utover en italiensk landsby. Foto/grafikk.
Veien over klippene. Gøril Emilie Hellen.

Bryllupsbiene, Sarah-Kate Lynch, Oversatt av Ragnhild Aasland Sekne, Juritzen, cop. 2014

Morsom og leken kjærlighetsroman. Sugar reiser fra sted til sted med honningbiene sine og ender opp i New York i et leilighetskompleks med veldig spesielle beboere. Hun hjelper alle med sin godhet og sin fantastiske honning. Men hvem skal hjelpe Sugar i kampen mot fortiden, når hun faller for den kjekke skotten Theo Fitzgerald, som for øvrig er allergisk mot bier.

Bestill boka via Bibliotakeaway

Bryllupsbiene. Bokomslag. Føttene til en kvinne med høye hæler, med en stor by og bier i bakgrunnen. Foto/Grafikk.
Bryllupsbiene. Sarah Kate Lynch.
Translate »