Hjemme med barna? Her er noen ting du kan gjøre mens biblioteket er stengt!

Vi på biblioteket synes det er viktig at barn og unge som nå sitter hjemme fortsatt har tilgang til litteratur -og kunnskapsformidling, aktiviteter og informasjon. Nå når biblioteket er stengt har vi noen forslag til deg!

Bøker og lydbøker

Med appen BookBites kan du lese hva du vil, hvor du vil! Tjenesten tilbyr et utvalg e-bøker og e-lydbøker i ulike sjangere, også for barn og unge. Alt du må gjøre er å laste ned appen på mobilen eller nettbrettet ditt, og logge inn med e-post, lånekortnummer og PIN-kode.

For våre flerspråkelige lånere finnes det også en tjeneste kalt Verdensbiblioteket. Her finner du e-bøker og lydbøker på flere språk, som er tilgjengelige for strømming. Å opprette en bruker er gratis, og krever bare at du har en gyldig e-postadresse.

Forfatter Ida Jackson har skrevet en ny bok om Brillebjørn: «Brillebjørn er hjemme fra barnehagen selv om han ikke er syk». Denne boka er gratis, og du får både boka og lydfil tilsendt fra forfatter. Finn boka på idajackson.no.

Nasjonalbibliotekets nettbibliotek finner du Billedbokhylla , en samling digitaliserte billedbøker. Basen er kun norske billedbøker utgitt før 2000, men her kan man finne mange perler.

Litteraturhuset i Oslo har en serie arrangementer under fanen “hjemme i stua” som også inneholder eventyrstunder for de minste. Du kan se alle eventyrstunder her.

Har du konkurranselystne barn? Hør med barne -eller ungdomskolen vil melde dem på Norli Junior! De kjører en ekstrautgave 19. til 30. april, og her er det mye moro for barna gjennom lesing, oppgaver og premier.

Kunnskap og læring

Aftenposten junior har åpnet for at alle kan lese avisen gratis via tjenesten magasin+. Når alt er annerledes er det enda viktigere for barn å ha tilgang til nyanserte nyheter. Aftenposten junior er flott for lesetrening, samt en kilde til samtale og kunnskap.

Oslo Reptilpark er stengt, men sender live-sendinger på sin facebookside hvor du kan møte slanger, øgler, skilpadder og mye mer. De ansatte deler informasjon om mating, stell og hvordan dyrene lever. Her er det mye spennende kunnskap som deles!

Donald tegner Arild Midthun holder kurs i tegning hver dag klokka 12.00 på den norske facebook siden for Donald Duck. Her kan du også se opptak av kursene.

Film og strømming

Med Filmbib kan du se kort- og dokumentarfilm på PC, nettbrett eller mobil – helt gratis! Logg inn med ditt nasjonale lånekortnummer og PIN-kode.

Nå er også en mulighet til å grave seg ned i NRK-arkivet! Her finner du barne-TV NRK har sendt de siste 60 årene, og mange spennende perler.

Dersom du skulle oppleve problemer med innloggingen til en eller flere av disse tjenestene, kan du sende en mail til bibliotek@sandefjord.kommune.no .

BookBites. Barn, en gutt og en jente, i stol med ipad. Foto.
Brillebjorn av Jens Larsen Gyldendal
To jenter som leser aftenposten junior. Foto.
Translate »