Gratis lydbøker fra Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek

Visste du at Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek (NLB) tilbyr gratis tilgang til tusenvis av lydbøker til alle som av helsemessige årsaker har vanskelig for å lese trykt tekst?

Alle som strever med å lese tekst og vanlige bøker på grunn av funksjonsnedsettelse, sykdom eller skade, kan melde seg inn i NLB. På NLB sine sider kan du lese, og faktisk også høre lydspor, om innmelding og vilkår og hvordan du kommer i gang med lydbøker. Lydbøkene kan lyttes til via appen Lydhør, PC/Mac eller Daisy-spiller.

Tilbudet omfatter også bøker i punktskrift og studielitteratur for studenter ved universitet, høgskole og fagskole.

Filmen under viser forfatter Roy Jacobsen i samtale med Sigrun, som er låner hos NLB. Sigrun har cerebral parese, kronisk fatigue og konsentrasjonsproblemer. Hun har problemer med å lese vanlige bøker, men har stor glede av lydbøker fra NLB. Hør Sigrun og forfatter Roy Jacobsen snakke om lydbøker og litteratur!

Dette er NLBs tilbud

• Gratis tilgang til tusenvis av lydbøker
  • Stor samling av skjønnlitteratur og faglitteratur, aviser og tidsskrifter
  • Lydbøker på PC/Mac, mobil, nettbrett og DAISY-spiller

Utfordringer som kan gi varig nedsatt leseevne:

• Synstap som ikke kan korrigeres med briller
  • Skjelving, vansker med å holde i boka
  • Redusert bevegelighet og muskelkraft
  • Kognitiv svikt / språkvansker som følge av sykdom eller skade
  • Fatigue

Nysgjerrig? Sjekk ut det nye Gjestebiblioteket; Test lydbøkene og bli kjent med innleserne! Her får du smakebiter fra NLBs store lydboksamling. God fornøyelse!