Hvem sa hva? – språkshow med Helene Uri og Ketil Kolstad

Pris: kr 100

Bilde av Helene Uri og Ketil Kolstad
Helene Uri, foto: Julie Oike, Ketil Kolstad, foto: Fotograf BT Stokke AS

Velkommen til et spennende og tankevekkende show om kvinner, menn og språk!

I mange år har Helene Uri vært opptatt av språk og kjønn. Snakker kvinner og menn forskjellige språk? Er kvinner mer indirekte i sitt språk? Finnes det egne kvinneord og egne mannsord? Og hva skjer med språket når kvinner og menn blir omtalt? For ti år siden begynte hun å klippe ut artikler og legge dem i en blå mappe. Hun har også tjuvlyttet til samtaler på bussen og på fester, målte taletid og telte nekrologer. Hun har finkjemmet bøker og filmer på jakt etter hva vi sier, hvordan vi sier det, og hvem som sier hva.

Helene Uri er en av landets mest ettertraktede og kunnskapsrike foredragsholdere og debattanter.

I kveld har hun med seg skuespiller og litteraturformidler Ketil Kolstad. Sammen utgjør de en skarpsindig og engasjerende duo.

Velkommen til et show som åpner øyene og forståelse for at tiden er inne for en modernisering av språket!

Helene Uri er forfatter og språkviter. Hun har doktorgrad fra Universitetet i Oslo og er nå professor II i kreativ skriving ved Norsk barnebokinstitutt. Hun har utgitt både faglitteratur, barne- og ungdomsbøker og romaner for voksne. For boka Hvem sa hva – kvinner, menn og språk, som forestillingen tar utgangspunkt i, fikk hun Brageprisen.

Ketil Kolstad er skuespiller, dramatiker og produsent. Han har vært teatersjef ved Nord-Trøndelag Teater og daglig leder i Foreningen!les, hvor han blant annet jobbet med å promotere lesing og litteratur til gutter og menn.

Inngang 100 Kr. Billetter kan kjøpes på www.hjertnes.no.