NORSK KANON: Sigri Sandberg i samtale med Tobias Thorleifsson

torsdag 27/09-18

Tema: Debatt og samtale

Hva betyr ordet kanon, finnes det noen litterær norsk kanon? Hvilke tekster og forfattere verdsettes blant norske lesere i dag? I dette prosjektet som er støttet av Fritt Ord ønsker Sandefjord bibliotek å belyse norsk sakprosa. På bakgrunn av naturens og friluftslivets betydning vil vi trekke paralleller mellom klassikere og samtidsforfattere. Med utgangspunkt i de store oppdagere Nansen, Amundsen, Heyerdahl osv. som også var betydningsfulle forfattere stiller vi oss spørsmålet: hva har de store klassikerne betydd for dagens oppdagere, fjellklatrere og polfarere?

Dette er en serie med 3 arrangementer med Sigri Sandberg som samtaleleder.

Sigri Sandberg er en norsk journalist og sakprosaforfatter, som særlig har skrevet om polar-, friluftsliv og klima.

Tobias Thorleifsson er eventyrer, foredragsholder. Han har ledet en rekke internasjonale ekspedisjoner i polarområdene og har produsert flere prisbelønnede TV-produksjoner. Siden 2008 har Thorleifsson vært selvstendig rådgiver innen klimakommunikasjon, implementering av klimastrategier, posisjonering og omdømmebygging.

Med støtte fra Fritt Ord!

Familieformiddag
Foto: Tønsberg og Færder bibliotek

Familieformiddag og ukulelekurs

torsdag 18/07-19, kl 12:00