NORSK KANON: Sigri Sandberg i samtale med Stein P. Aasheim

Rom/Sal: Stokke bibliotek

Tema: Debatt og samtale

NORSK KANON (1)

Hva betyr ordet kanon, finnes det noen litterær norsk kanon? Hvilke tekster og forfattere verdsettes blant norske lesere i dag? I dette prosjektet som er støttet av Fritt Ord ønsker Sandefjord bibliotek å belyse norsk sakprosa. På bakgrunn av naturens og friluftslivets betydning vil vi trekke paralleller mellom klassikere og samtidsforfattere. Med utgangspunkt i de store oppdagere Nansen, Amundsen, Heyerdahl osv. som også var betydningsfulle forfattere stiller vi oss spørsmålet: hva har de store klassikerne betydd for dagens oppdagere, fjellklatrere og polfarere?

Sigri Sandberg er en norsk journalist og sakprosaforfatter, som særlig har skrevet om polar-, friluftsliv og klima.

Stein Peter Aasheim er en norsk forfatter, fotograf og turmann.

Aasheim er kjent fra flere ekspedisjoner i Himalaya og den første norske bestigningen av Mount Everest, sykkeltur i Sahara, fottur i    Ny-Guinea, ridetur i Mongolia, en serie skiturer på Svalbard,Grønland,Sibir og Gobi og mm. Han var ekspedisjonsdeltaker til Sørpolen fra oktober 2011 sammen med flere. Ekspedisjonen fulgte samme rute som Roald Amundsen ekspedisjon fulgte i 1911–12 og hadde som mål å komme fram til polpunktet 100 år etter Amundsen

Gjenbruksverksted

lørdag 22/09-18, kl 11:00

Re bibliotek