NORSK KANON: Sigri Sandberg i samtale med Stein P. Aasheim

Rom/Sal: Stokke bibliotek

Tema: Debatt og samtale

NORSK KANON (1)

Hva betyr ordet kanon, finnes det noen litterær norsk kanon? Hvilke tekster og forfattere verdsettes blant norske lesere i dag? I dette prosjektet som er støttet av Fritt Ord ønsker Sandefjord bibliotek å belyse norsk sakprosa. På bakgrunn av naturens og friluftslivets betydning vil vi trekke paralleller mellom klassikere og samtidsforfattere. Med utgangspunkt i de store oppdagere Nansen, Amundsen, Heyerdahl osv. som også var betydningsfulle forfattere stiller vi oss spørsmålet: hva har de store klassikerne betydd for dagens oppdagere, fjellklatrere og polfarere?

Sigri Sandberg er en norsk journalist og sakprosaforfatter, som særlig har skrevet om polar-, friluftsliv og klima.

Stein Peter Aasheim er en norsk forfatter, fotograf og turmann.

Aasheim er kjent fra flere ekspedisjoner i Himalaya og den første norske bestigningen av Mount Everest, sykkeltur i Sahara, fottur i    Ny-Guinea, ridetur i Mongolia, en serie skiturer på Svalbard,Grønland,Sibir og Gobi og mm. Han var ekspedisjonsdeltaker til Sørpolen fra oktober 2011 sammen med flere. Ekspedisjonen fulgte samme rute som Roald Amundsen ekspedisjon fulgte i 1911–12 og hadde som mål å komme fram til polpunktet 100 år etter Amundsen

Velferdsprofitørene av Herning. Manifest forlag. Bokomslag. Foto
Bokomslag: Forlaget Manifest

Ekstern arrangør: Foredrag med Linn Herning

onsdag 19/06-19, kl 17:30

Horten bibliotek

Hortensrommet

Øyvind Madsen, filosofikafé. Foto Anne Mette Haddeland
Foto: Anne Mette Haddeland

Filosofikafé – Tema: Feminisme – hva er det?

torsdag 20/06-19, kl 13:00

Horten bibliotek