NORSK KANON: Sigri Sandberg i samtale med Liv Arnesen

Rom/Sal: Andebu bibliotek

Tema: Debatt og samtale

NORSK KANON (1)

Hva betyr ordet kanon, finnes det noen litterær norsk kanon? Hvilke tekster og forfattere verdsettes blant norske lesere i dag? I dette prosjektet som er støttet av Fritt Ord ønsker Sandefjord bibliotek å belyse norsk sakprosa. På bakgrunn av naturens og friluftslivets betydning vil vi trekke paralleller mellom klassikere og samtidsforfattere. Med utgangspunkt i de store oppdagere Nansen, Amundsen, Heyerdahl osv. som også var betydningsfulle forfattere stiller vi oss spørsmålet: hva har de store klassikerne betydd for dagens oppdagere, fjellklatrere og polfarere?

Sigri Sandberg er en norsk journalist og sakprosaforfatter, som særlig har skrevet om polar-, friluftsliv og klima

Liv Ragnheim Arnesen er en norsk lærer, polfarer, eventyrer og foredragsholder. I 1994 laget Arnesen internasjonale overskrifter ved å bli den første kvinne i verden som gikk alene, uten støtte eller forsyninger, til Sydpolen. I 2001, ble hun, sammen med Ann Bancroft, den første kvinnen som krysset Antarktis på ski.

Med støtte fra Fritt Ord.

Gjenbruksverksted

lørdag 22/09-18, kl 11:00

Re bibliotek

Ingar Johnsrud. Foto Jarli & Jordan