NORSK KANON: Sigri Sandberg i samtale med Liv Arnesen

Rom/Sal: Andebu bibliotek

Tema: Debatt og samtale

NORSK KANON (1)

Hva betyr ordet kanon, finnes det noen litterær norsk kanon? Hvilke tekster og forfattere verdsettes blant norske lesere i dag? I dette prosjektet som er støttet av Fritt Ord ønsker Sandefjord bibliotek å belyse norsk sakprosa. På bakgrunn av naturens og friluftslivets betydning vil vi trekke paralleller mellom klassikere og samtidsforfattere. Med utgangspunkt i de store oppdagere Nansen, Amundsen, Heyerdahl osv. som også var betydningsfulle forfattere stiller vi oss spørsmålet: hva har de store klassikerne betydd for dagens oppdagere, fjellklatrere og polfarere?

Sigri Sandberg er en norsk journalist og sakprosaforfatter, som særlig har skrevet om polar-, friluftsliv og klima

Liv Ragnheim Arnesen er en norsk lærer, polfarer, eventyrer og foredragsholder. I 1994 laget Arnesen internasjonale overskrifter ved å bli den første kvinne i verden som gikk alene, uten støtte eller forsyninger, til Sydpolen. I 2001, ble hun, sammen med Ann Bancroft, den første kvinnen som krysset Antarktis på ski.

Med støtte fra Fritt Ord.

Velferdsprofitørene av Herning. Manifest forlag. Bokomslag. Foto
Bokomslag: Forlaget Manifest

Ekstern arrangør: Foredrag med Linn Herning

onsdag 19/06-19, kl 17:30

Horten bibliotek

Hortensrommet

Øyvind Madsen, filosofikafé. Foto Anne Mette Haddeland
Foto: Anne Mette Haddeland

Filosofikafé – Tema: Feminisme – hva er det?

torsdag 20/06-19, kl 13:00

Horten bibliotek