Mitt nabolag – multimediaforestilling ved Christian Stejskal

Tema: Foredrag, Fortelling, Litteratur, Musikk

Mitt nabolag
Mitt nabolag, bilder: Christian Stejskal

Multimediaforestillingen «Mitt Nabolag» er beretningen om Christians pilegrimsferd til fots fra hans fødeby Wien, via Jerusalem til den hellige byen Aksum i Nord-Etiopia. Underveis på denne reisen så møtte han «Zabaleenerne», Kairo’s uoffisielle kristne søppel arbeidere i det såkalte «Garbage City» i Kairo. Etter å ha avsluttet pilegrimsferden i Aksum flyttet han inn i søppelbyen hvor han bodde sammen med «Zabaleenerne» samtidig som han livnærte meg som fiolinist ved operaen i Kairo. De siste 5 årene har han fotografert livet blant søppel arbeiderne og skrevet noveller fra Søppel byen, et arbeide som har fått støtte fra «Fritt Ord» og «Stiftelsen Thomas Fearnley, Heddy og Nils Astrup».

Christian Stejskal er norsk fiolinist, fotograf og historieforteller. Han tar med publikumet på en fargerik og personlig reise fra fødebyen sin Wien til livet blant Zabaleenerne i Kairo hvor han forteller syv fortellinger om syv menneske skjebner fra Søppel byen, samtidig som han viser fotografier på en skjerm og spiller Arabisk musikk samt egenkomponert musikk på fiolin.