Verdensdagen for psykisk helse

mandag 12/10-20

Tema: Debatt og samtale, Foredrag, Utstilling

Verdensdagen for psykisk helse logo
VDPH logo

«Spør mer» er tema 2 under paraplyen «Oppmerksomhet og tilstedeværelse».  I 2019 har vi jobbet med «Gi tid» hvor vi oppfordret folk til å gi tid til seg selv og til hverandre. La oss bruke 2020 til å bruke denne tiden til å vise interesse for hverandre. God psykisk helse starter med gode relasjoner. Gode relasjoner bygges over tid og gjennom fellesskap, åpenhet, respekt og nysgjerrighet.

Alle har behov for å bli sett. Det å bli sett gir en følelse av å høre til og være viktig. Tilhørighet er grunnleggende for god psykisk helse. Det å vise interesse for et annet menneske er å gi oppmerksomhet og kan ha en positiv effekt på det mennesket. På jobben, i nabolaget, mellom venner, familie eller til og med tilfeldige medpassasjerer. De fleste av oss setter pris på å bli spurt om hvem vi er, hvordan vi har det, og hva vi liker å drive med. Noen ganger trenger og ønsker vi mer oppmerksomhet. Ved å vise interesse og vennlig nysgjerrighet ovenfor andre vil du bidra til at personen blir sett. Du kan også oppdage nye sider ved deg selv ved å spørre og lytte. En måte å vise interesse på, er å spørre mer. I 2020 vil vi derfor oppfordre alle til å spørre mer.

Sandefjord bibliotek markerer dagen i samarbeid med Verdensdagen for psykisk helse.

Program:                                                                                                                                                                              Foredrag av Vigdis Løbach og fjorårets vinner av åpenhetsprisen Monique Blaschek                                      Musikalsk innslag av Tuva Petrine Brun-Hansen                                                                                                      Utdeling av årets åpenhetspris

Det er gratis inngang, men på grunn av smittevern deles det ut et begrenset antall med billetter. De kan hentes på forhånd i skranken på biblioteket.

Bilde av forfatteren Marianne Storberg og bokomslag til boka "Bli hos meg"li hos meg Storberg, nettside

Forfattermøte: Marianne Storberg

torsdag 22/10-20, kl 18:00

Stokke bibliotek