Litteraturuka i Vestfold: Dag Solstad

Pris: Kr100

Fotografi av forfatteren Dag Solstad og logoen til Litteraturuka i Vestfold
Dag Solstad, foto: Baard Henriksen

Til tross for at han allerede i 1999, da T. Singer kom ut, sa at han hadde skrevet sin siste bok, ser altså en ny roman fra Dag Solstad dagens lys denne høsten. Tredje, og siste, roman om Bjørn Hansen er tredje roman om kemneren fra Kongsberg. Leserne møtte Hansen første gang i Ellevte roman, bok atten i 1992. Da var han 50 år, og nyinnflyttet enslig kemner på Kongsberg. Neste gang vi møter ham er i 17. Roman fra 2009. Da hadde den forhenværende kemneren sluppet fri fra fengselet etter å ha sonet en dom for forsikringssvindel. Bjørn Hansen vender denne høsten tilbake, og i dag er han 77 år, og bor i en studio-leilighet på Grønland med bøkene sine. Med denne utgivelsen kompletterer Solstad trilogien om Hansen, og har med det fullført det som kan blir stående som ett av hans hovedverk.

“Og akkurat nå, når denne beretning begynner, eller fortsetter, om man vil, står han med en elegant liten nyinnkjøpt koffert på en av perrongene til Oslo Sentralstasjon hvor toget til Sørlandsbanen er i ferd med å rulle inn på spor 7. Ombord i dette toget vil den pensjonerte fhv. kemner og fhv. straffange Bjørn Hansen ta plass.”

I samtale med litteraturanmelder Finn Stenstad.

Arrangementet er i samarbeid med Vestfold fylkesbibliotek.

Inngang kr. 100,-

Billetter kan kjøpes på https://www.vfk.no/Litteraturuka/ eller på biblioteket.

Oscar A.

Familiesøndag: Ukulelekurs med Oscar A.

søndag 26/01-20, kl 13:00

Bjørneboe