Laster Hendelser
  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

UTSATT Klesbyttedag for ungdom

lørdag 21/11-20

Tidspunkt: 12:00 til 15:00

Sandefjordbibliotekene

Rom/Sal: Sandefjord bibliotek

Tema

Målgruppe: Ungdom

Pris: Gratis

 

Klesbyttedag for ungdom ny

Er du mellom 13 og 25 år? Bryr du deg om miljøet og har klær liggende hjemme som du ikke bruker? Kunne du tenke deg noe nytt i garderoben, helt gratis? Kom på klesbyttedag på biblioteket lørdag 21. november! 

 

 NB: siden vi må ha klærne i “karantene”, er fristen for å levere 14/11.

 

Den store klesbyttedagen arrangeres på nytt i november siden den måtte avlyses i mars. Her på biblioteket inviterer vi ungdom til å ta et tak for klima og miljø denne dagen, og gå hjem med “nye” klær! 

 

For å overholde smittevern ber vi deg levere plaggene minst en uke før arrangementet slik at vi kan ha de i karantene. For hvert plagg du leverer fra deg får du ett byttekort som blir utlevert på arrangementsdagen (vi registrerer navn og nummer når du leverer klærne).

 

Vi tar imot: 

– Klær som er i så god stand at du kunne gitt dem til en nær venn
– Klær som er renvasket og hele
– Vesker og små bager som er i god stand
– Sko såfremt de er rene og i god stand
– Maks 7 plagg per person 

 

Vi tar ikke imot: 
– Undertøy og sokker
– Baby- og barneklær
– Interiørtekstiler
– Smykker 

 

Velkommen! 

 

Fra Naturvernforbundet: 

Nordmenns klesforbruk har eksplodert de siste par tiårene, og en av årsakene er at klesprisene har stupt. Billige klær er mulig fordi store selskaper stadig flytter produksjonen til land med lavere lønninger. Arbeidere i sør betaler prisen i form av ekstrem overtid, manglende arbeidskontrakter, og altfor lave lønninger. Dette er etisk uansvarlig. Ved å delta på arrangementer som Den store klesbyttedagen vil man mobilisere til en annerledes tankegang der gjenbruk og kvalitet blir viktigere enn lave priser. Dette er en del av den store omleggingen av økonomien som er nødvendig for å sikre en bærekraftig klode samt bedre arbeidsvilkår og lønnsforhold i sør. Klesbytting er bra for deg og bra for miljøet! 

 

Loading Events Flere arrangementer i Vestfoldbibliotekene:


Translate »