Kirkeakademiet: Mors bok – norsk jødisk liv fra 1880-årene og fremover til i dag

onsdag 12/02-20

Tema: Foredrag, Litteratur

Pris: kr 100

logoen til Sandefjord kirkeakademi, Mona Levin og bokomslaget av boka hennes
Mona Levin, foto: Knut Nordhagen

Mona Levins foredrag bygger på hennes bok Mors historie – en familiesaga. Hun tar utgangspunkt i sin egen familiebakgrunn; to helt forskjellige grupper litauiske jøder, som sammen og hver for seg er representative for denne lille jødiske innvandringen til Norge i tiden 1880-1905. Norsk jødisk liv gjennom 140 år representerer en lite kjent, men vellykket integreringshistorie, som ikke desto mindre endte tragisk for den lille minoriteten i krigsårene, og ikke helt enkel i dag heller. Mona Levin har vært tilknyttet Aftenpostens kulturavdeling siden 1973, nå som teateranmelder. Hun har skrevet en rekke bøker, og er redaktør for klassiskmusikk.com .

Arrangementet er i samarbeid med  Sandefjord kirkeakademi.

Inngang 100 Kr for ikke-medlemmer.