Fredrik Brattberg : Newtons eple

Sandefjord bibliotek

Tema: Foredrag

Fredrik Brattberg

Brattberg analyserer et av verdens mest kjente motiver: Isaac Newton som får eple i hodet. Hva skjedde før, under og etter eplet falt? Med kunnskaper om de store kunstnernes, filosofenes og vitenskapsmennenes arbeidsmetoder gir Brattberg en svært informativ innføring i hvordan en idé blir til. Dette foredraget kan gi næringslivet nyttige grep til å hente inspirasjon fra andre tenkemetoder og tilføre en ny og praktisk innfallsvinkel til deres idéarbeid.

Fredrik Brattberg er for øyeblikket den fjerde mest spilte norske dramatikeren i utlandet, etter Henrik Ibsen, Jon Fosse og Lygre. Hans skuespill er oversatt til femten språk og spilt på en rekke teatre verden rundt, fra Reykjavik til Shanghai. Han har bl.a. fått Porsgrunn kommunes kulturpris og vunnet Ibsenprisen. Han er også komponist. Han har studert komposisjon under læremester Wolfgang Plagge og skrevet over 40 opus, blant annet operaen ”The Heart on the Door” som ble oppført i Canada.