Fortellingen om stedet – Dag Solstad og Kjell Terje Ringdal i samtale med Sigurd Ohrem

tirsdag 24/09-19

Tema: Debatt og samtale, Foredrag, Fortelling, Litteratur, Poesi

Pris: kr 150

Solstad Ringdal Ohrem 24.9.

Det å ha tilknytning til et sted er grunnleggende viktig for den menneskelige identiteten. I litteraturen er det sjelden den hodestups tilbedelsen som gjelder, det finnes trolig like mange ikke-steder, steder en vil reise bort fra, endre, oppheve eller forlate for godt. Det finnes også rent litterære steder, usynlige byer om en vil – og reiser mellom og til slike steder. Gjennom bokintervjuer og plenumssamtaler, vil en på Sandefjord bibliotek gjennom hele høsten få møte steder en knapt trodde eksisterte. I tillegg til forfattere inviteres stedsforskere, journalister, kulturaktivister og byutviklingsagenter inn som kontrastskapere og samtalepartnere.

Dag Solstad, kan også betraktes som en litterært stedbunden forfatter, som tolker samtiden innenfor rammene av sin norske geografiske og kulturelle virkelighet, der hans romaner er motsvar til en rådende fortolkning, med steder som inngår i en større politisk diskurs. Solstads forfatterskap er således å betrakte som en beskrivelse av forfatterens vekslende historiske, ideologiske og topografisk kontekst fra debuten og fram til i dag.

Kjell Terje Ringdal  er førstelektor ved Høyskolen Kristiania i Oslo, der han underviser i retorikk, samfunnspåvirkning og public relation. Han er også foredrags- og kursholder med retorikk og effektiv formidling som tematikk. Kjell Terje kommer opprinnelig fra Sandefjord.

Samtalelederen er lektor, filosof, og forfatter Sigurd Ohrem.

Inngang 150 Kr

Billetter kan kjøpes på www.hjertnes.no fom. 29.7.2019

Plakat for rollespill. foto.

AVLYST! Rollespillkveld

onsdag 27/05-20, kl 17:00

Weekly on the same day until Wednesday 27/05-20
lesegruppe

Digital lesegruppe

onsdag 27/05-20, kl 18:00

Horten bibliotek

Teams -påmelding innen 26./5.

Ordet "velkommen" på flere språk, satt sammen til et hjerte i form. Illustrasjonsbilde.

AVLYST! Språkkafé

torsdag 28/05-20, kl 12:00

Holmestrandbibliotekene

Hof bibliotek

An event every 1 week(s) on torsdag that lasts 0 day(s) and 1.5 hour(s), the last of which will begin on Thursday 28/05-20
Helpdesk IT

AVLYST! Helpdesk-IT

torsdag 28/05-20, kl 15:30

Once on Thursday 14/05-20,
and Once on Thursday 14/05-20,
and Once on Thursday 28/05-20,
and Once on Thursday 11/06-20
bilde av skulptur av en person som sitter i tenke-positur
Thinker av Jose Bascaran

AVLYST! Filosofisk salong

torsdag 28/05-20, kl 18:00

Sandefjord bibliotek

Byggekonkurranse i Minecraft. Grafikk.

Byggekonkurranse i Minecraft

fredag 29/05-20, kl 18:00