Fortellingen om stedet – Lars Saabye Christensen og Hans Petter Blad i samtale med Sigurd Ohrem

mandag 02/09-19

Tema: Debatt og samtale, Foredrag, Fortelling, Litteratur, Poesi

Pris: kr 150

Saabye Christensen Blad Ohrem 02.09.

Det å ha tilknytning til et sted er grunnleggende viktig for den menneskelige identiteten. I litteraturen er det sjelden den hodestups tilbedelsen som gjelder, det finnes trolig like mange ikke-steder, steder en vil reise bort fra, endre, oppheve eller forlate for godt. Det finnes også rent litterære steder, usynlige byer om en vil – og reiser mellom og til slike steder. Gjennom bokintervjuer og plenumssamtaler, vil en på Sandefjord bibliotek gjennom hele høsten få møte steder en knapt trodde eksisterte. I tillegg til forfattere inviteres stedsforskere, journalister, kulturaktivister og byutviklingsagenter inn som kontrastskapere og samtalepartnere.

Lars Saabye Christensens store gjennombrudd kom i 1984 med romanen Beatles. I 2001 kom Halvbroren, som ga ham Brageprisen og Nordisk råds litteraturpris. Halvbroren er solgt i over 200 000 eksemplarer og utgitt i 22 land. I 2006 ble Lars Saabye Christensen utnevnt til kommandør av St. Olavs Orden. Lars har Oslo som sitt litterære sted. Det er her, i visse strøk, hans første bilder fant sin form.

Hans Petter Blad, norsk forfatter, dramatiker og regissør, debuterte som forfatter i 2002 med romanen I skyggen av små menn midt på dagen.  I 2005 kom romanen De nysgjerrige, som av forlaget blir omtalt som den ultimate studentromanen. Som dramatiker er nok Blad best kjent for teaterstykkene Små MennTell til hundreog Eksorsistene.

Samtalelederen er lektor, filosof og forfatter Sigurd Ohrem.

Inngang 150 Kr

Billetter kan kjøpes på www.hjertnes.no fom. 29.7.2019

Familieformiddag
Foto: Tønsberg og Færder bibliotek