Folkeakademiet: Tore Kvæven – Møt vinneren av Brageprisen 2018

Pris: kr 100

Tore Kvæven
Tore Kvæven, foto: Tommy Ellingsen

Tore Kvævens siste roman ”Når landet mørknar” har, med rette, høstet strålende anmeldelser fra et samstemt kritikerkorps. I november 2018 ble han belønnet Norges mest prestisjetunge litteraturpris, Brageprisen, for skjønnlitteratur.

Tore Kvæven er romanforfatter og sauebonde fra Sirdal. Han debuterte i 2011 med spenningsromanen ”Hard er mitt lands lov”, som han hadde brukt tjue år på å skrive. Boka omhandler vikingtokt til Afrika.

I 2018 utkom ”Når landet mørknar” som handler om den norrøne bosetningen på Grønland på slutten av 1200 tallet.

I dette foredraget tar Tore Kvæven for seg historikken til det norrøne Grønland. Hvordan levde menneskene her? Hvor ble det av dem?

Han snakker selvsagt også om forfatterskapet, om hvordan han skriver og om hvor han finner inspirasjon.

Inngang 100 Kr