Dypdykk i musikkhistorien: Krautrock

Sandefjord bibliotek

Tema: Litteratur, Musikk

Dypdykk

Krautrock har blitt en samlebetegnelse på eksperimentell rock og elektronisk musikk, innenfor populærmusikken og undergrunnen, i Tyskland på slutten av 60-tallet og utover 70-tallet. Man kan på mange måter si at det var den tyske progressive rocken, men som hadde en helt egen utvikling og identitet i forhold til den britiske. Det som kjennetegner mye, men på langt nær all krautrock er elementet av synth og elektronikk. Europeisk kunstmusikk var en vel så stor inspirasjonskilde som amerikansk rock og blues for flere av krautrockartistene. Det viktige i denne sammenhengen er at det har blitt laget utrolig mye bra og spennende musikk som har fått merkelappen «krautrock»: Kraftwerk, Can, Neu, Ash Ra Temple, Faust for å nevne noen. Et annet veldig interessant aspekt ved krautrock er, hvordan den har inspirert et utall av senere sjangere som for eksempel postpunk og elektronika.

Knut Tore Abrahamsen, engasjert musikkbibliotekar fra Tønsberg- og Nøtterøy bibliotek, inviterer til foredrag med mange lese- og lyttetips.