Boklansering: Operasjefen av Bjørn Simensen !ENDRET KLOKKESLETT!

torsdag 19/04-18

Tema: Foredrag

BjørnSimensen

ENDRET KLOKKESLETT!
Operabygget i Oslo feirer i disse dager sitt tiårsjubileum, og i boken forteller Sandefjords tidligere kultursjef Bjørn Simensen om den lange veien frem til Bjørvika-åpningen og om en eventyrlig vekst og utvikling under hans i alt 18 år som sjef for Den Norske Opera & Ballett.

Men hvor gikk Simensens vei til denne sentrale posisjonen i norsk kulturliv? En viktig etappe var årene som kultursekretær og kinosjef i Sandefjord på 1970-tallet – en jobb han kapret i konkurranse med en rekke høyt profilerte søkere.

Simensen hadde visjoner for Sandefjord som kulturby.

Bjørn Simensen og journalist Ottar Julsrud, som har ført boken i pennen, forteller mer om innholdet under arrangementet, der mezzosopranen Ingebjørg Kosmo med Kristin Lunde ved pianoet står for det kunstneriske innslaget.

Fri entré.