Digitalt forfattermøte: Sofi Oksanen

Rom/Sal:

Tema: Foredrag

DF Sofi Oksanen

Når korona-smittefaren tvinger oss alle hjem i egen stue, følger Litteraturhuset i Oslo etter, i digital versjon. I tida som kommer vil det lages samtaler med utvalgte forfattere, spesialskrevne foredrag, lesestunder for barna, diktlesninger og andre kulturopplevelser, alt filmet hjemmefra og delt åpent på nett. Videoene lagres slik at de som ikke hadde anledning akkurat da kan se på når det passer, så mange ganger de vil. Se hele programmet: www.litteraturhuset.no

Sofi Oksanen skulle egentlig gjestet Litteraturhuset onsdag 18.3, men må bli hjemme i Finland. Hun vil gjerne møte sine norske lesere likevel, så vi strømmer en samtale med henne onsdag kl 19 om hennes rykende ferske bok Hundeparken (oversatt av Turid Farbregd.)

Sofi Oksanen regnes som en av Nordens viktigste nålevende forfattere. I sin nye roman Hundeparken kombinerer hun fertilitetsindustrien i Øst-Europa med storpolitikk, og skriver rått og hardt om konsekvensene av å behandle kvinnekroppen handelsvare.

Oksanen har vunnet en rekke tunge priser for sitt forfatterskap, der hun behandler emner som prostitusjon, spiseforstyrrelser og kvinners levekår i Sovjetunionen.

Hør samtalen her:  https://litteraturhuset.no/arrangement/hjem-i-stua/sofi-oksanen-hjemme-i-stua/

Med tillatelse fra Litteraturhuset i Oslo.