En reise i litteraturen

Vi kan ikke reise utenfor landegrensene, men vi kan reise i litteraturen! Bli med Wenche Roald Naas fra Stokke bibliotek på en spennende verdensreise gjennom litteraturen. Bøkene kan leses i BookBites-appen eller lånes via Bibliotakeaway. God tur! 

Grensen : En reise rundt Russland gjennom Nord-Korea, Kina, Mongolia, Kasakhstan, Aserbajdsjan, Georgia, Ukraina, Hviterussland, Litauen, Polen, Latvia, Estland, Finland og Norge samt Nordøstpassasjen,
Erika Fatland, Kagge, 2017.

I denne boka kan du legge ut på en lang reise sammen med forfatter Erika Fatland. Hun tar oss med langs hele den lange grensen rundt Russland, – gjennom 14 land! Det er en lang, men interessant og lærerik reise. Erika Fatland er en uredd forfatter (i alle fall utad). Hun viser oss hvordan mennesker lever i andre kulturer og som lever andre liv enn det vi kjenner. Hun er kunnskapsrik og deler denne kunnskapen med leseren. Dette er en bok til å bli klok av! Alle landene er kanskje ikke like aktuelle som reisemål i det virkelige liv, men det er aldri feil å reise i litteraturen!

Er du ute etter en tykk, god bok, er dette boka for deg!

Bestill boka via Bibliotakeaway

Grensen. Blå kollasje av tog, våpen, kommunistisk soldat, blomster, fugler, rein, templer. Foto/grafikk.
Grensen. Erika Fatland.

Alt dette er Tokyo, Ina Strøm,
Cappelen Damm, 2018.

Jeg fortsetter min reise ut i verden – gjennom litteraturen. Fra grenselandene rundt Russland («Grensen» av Erika Fatland) reiser jeg denne gangen til Japan, nærmere bestemt Tokyo. Det er forfatter og journalist Ina Strøm som tar meg med gjennom boken «Alt dette er Tokyo : Japan sett fra gateplan».

Reisen gjennom denne boka gir deg en smugtitt inn i Tokyos 12 bydeler. Denne smugtitten gir deg samtidig et glimt av japansk liv og historie. Har du vært i Tokyo, vil du sannsynligvis kunne kjenne deg igjen. Vi andre får en smak av hva som venter- Dette er en liten perle av en sakprosabok om Tokyo, – med illustrerende fargefotografier.

Bestill boka via Bibliotakeaway

Alt dette er Tokyo. Bokomslag. Tokyo i ufokus. Foto.
Alt dette er Tokyo. Ina Strøm.

Frihet, likhet, Island: en saga om en mann og et land i krise,
Mimir Kristjansson,
Manifest, 2015.

Dette er en liten perle av en bok om Island! På en fornøyelig måte beskriver forfatteren Island før, under og etter finanskrisen – og bittelitt om sin egen singel-krise. Mimir Kristjansson skriver godt, og han skriver med glimt i øyet. Du får fakta og viktige hendelser i landets historie og du får noen reisetips på veien. Enten du har vært på Island, har planer om å reise eller ikke (foreløpig kan vi bare reise i litteraturen) – les boka! Jeg humret meg gjennom – og for meg endte det faktisk med en reise til Island. God fornøyelse!

Bestill boka via Bibliotekaway

Frihet, Likhet, Island. Bokomslag. Kollasje med forfatteren, hester, geysir, vulkaner, spekkhoggere, fugler, mynter. Foto.
Frihet, Likhet, Island. Mimir Kristjansson.

Sovjetistan – en reise gjennom Turkmenistan, Kasakhstan, Tadsjikistan, Kirgisistan og Usbekistan.
Erika Fatland, Kagge, 2014

Sannsynligheten er liten for at du har vært i en av Stanene Erika Fatland beskriver i denne boka, så bli med på reisen sammen med Erika Fatland. Hun har reist i disse fem Sentral-asiatiske, post-sovjetiske landene i fem måneder. Fatland har en utrolig kunnskap, ikke bare om dagens situasjon, men hun gir oss godt innblikk i historien langt tilbake i tid. Les boka før du vurdere å legge neste ferietur dit! Det krever nemlig litt planlegging. Og i disse Corona-tider er det et godt alternativ å reise i boka.

Bestill boka via Bibliotakeaway

Sovjetistan. Bokomslag. Mann med hauk, hest og fjell i bakgrunn. Foto.
Sovjetistand. Erika Fatland.
Translate »