Data detox-kampanje i uke 43

Uke 43, 21.-26. oktober, er det Data detox-kampanje i Vestfoldbibliotekene!

Det innebærer at du får hjelp til å rydde i ditt digitale liv og få kontroll på dine digitale spor på nett.

Har du installert for mange apper, klikket på «Jeg godtar» noen ganger for mye og mistet oversikten over hvor mange kontoer du har opprettet? Kanskje har du ikke den kontrollen som du ønsker overditt digitale jeg?

Denne uken møter du Data detox-baristaer i Data detox-barer hos oss, og du får råd om hvordan du kan gjøre en digital opprydding, ta bedre vare på dine personlige opplysninger og få et sunnere digitalt liv. Du kan stille spørsmål og også få med deg ditt eget «Data detox»-kit som hjelper deg på vei! Du kan også lese mer om Data Detox på deres nettside.

På Sandefjord bibliotek er vi i «baren» mellom kl. 12 og 14 mandag, onsdag og fredag, mens på Stokke bibliotek er «baren» åpen fra kl.13 til 14 mandag, tirsdag og onsdag.

Stokke har også et relevant arrangement torsdag 24. november kl.18 kalt «Facebook er en brunost» med Per Olav Aspelund. Dette er et morsomt og nyttig kåseri om alt Facebook kan være og ikke være. Det er tilpasset seniorer, og legger vekt på å forklare hvordan eldre kan nyttiggjøre seg Facebook uten å ha spesielle kunnskaper om datamaskin og programmer.

Håper vi sees!

Konseptet Data Detox er utviklet av Tactical Technology Collective.

Data detox plakat