Boktips: Sommerles-bøker

Hver onsdag i sommer deler vi et nytt Sommerles-boktips på bibliotekets instagram, @sandefjordbibliotek. I denne listen samler vi alle tipsene, så du lett kan finne fram til din neste leseopplevelse.

Nelly Rapp og vampyrenes ball, Martin Widmark
Illustrert av Christina Alvner

I dag vil Tale at du skal bli kjent med Nelly Rapp – en monsteragent! Det vil si at hun kjenner til de fleste monstre og skumle skapninger som vanlige folk trenger å bli beskyttet mot. Det nærmer seg tiden for det internasjonale vampyrvalget, og Nelly må kle seg ut som en vampyr for å komme inn. Da starter vanskelighetene. Dette er en spennende og litt skummel bok i serien om Nelly Rapp, monsteragent, skreved av Martin Widmark, forfatteren bak LasseMajas detektivbyrå. Passer for 6 år. 

– Tale Bergan, Sandefjord bibliotek

dame holder opp bunke med bøker. Foto.
Tale anbefaler Nelly Rapp-bøkene

Kepler62, Timo Parvela og Bjørn Sortland
Illustrert av Pasi Pitkanen

Vi er mange år i framtiden, og hele verden styres av én totalitær fellesregjeringBrødrene Ari og Joni har fått tak i det ekstremt populære dataspillet Kepler62, som nesten ingen har rundet. Det går masse rykter om hva som skjer hvis man greier det, om at man får bli del av en ekspedisjon til en ny planet. Er det sant? Eller edet regjeringen som står bak spillet, og hva er i så fall deres plan? 

Invitasjonen er første bok i serien Kepler62Vi følger Ari, Joni og de andre barna mens de prøver å overleve og finne ut hvem som har tatt kontroll over livene deres. Disse bøkene er umulige å legge fra seg! 

– Martha Bjørkås, Sandefjord bibliotek

Dame ligger på gulvet omgitt av bøker mens hun leser en bok. Foto.
Martha anbefaler serien Kepler62

Vi skulle vært løver, Line Baugstø

Leona kommer flyttende fra Finnmark til en by nær Oslo og begynner i en 7. Klasse. I begynnelsen er det stas med den nye jenta, og alle vil være sammen med henne. Men det er noe rart med Leona. Hun finnes ikke på SoMe, og er veldig hemmelighetsfull. Malin blir venninne med Leona, og syns det det er deilig å få en bestevenninne. Leona vil ikke være med på svømminga, og skifter under et stort laken i gymgarderoben. Dette liker ikke de jentene som bestemmer i klassen, og river vekk lakenet. Leonas hemmelighet blir avslørt. Hun er jente født i guttekropp. Alle jentene skriker opp og vender seg mot Leona. Malin får store kvaler. Hun skulle jo vært modig som en løve og stått opp for venninna si! Boka er sår, men også full av håp. En viktig bok om et viktig tema!

– Heidi Haraldsen, Sandefjord bibliotek

Dame sitter foran en mur og holder opp en bok. Foto.
Heidi anbefaler Vi skulle vært løver

Snillionen – Arnfinn Kolerud

Dagens Sommerles-tips er Snillionen av Arnfinn KolerudFrank og Mor har vunne i Lotto – 24 millionar! Frank og Mor veit ikkje kva dei skal bruke så mykje pengar på, men alle i bygda er fulle av gode idear og vil gjerne ha litt av pengane. Mor lovar at den som er snillast i bygda skal få ein million kroner – ein SnillionI starten prøver alle å overgå kvarandre i snillhet. Det blir så mykje at Frank og Mor til slutt må reise til Syden for å sleppe unna. Men heime er det nokon som saboterer for dei andre – kan Snillionen ha gjort at folk blir mindre snille? Korleis skal dette ende? 

Dette er ei humoristisk bok som passar frå 9 år. 

– Martha Bjørkås, Sandefjord bibliotek

Jente står foran busk og holder en bok foran fjeset. Foto.
Martha anbefaler Snillionen av Arnfinn Kolerud
Translate »