Arkiv for aktuelle saker

Frihetsgudinnen. Foto.

Boktips: 4 juli – 4 historiske romaner

4. juli er USAs nasjonal dag. Bli med på en reise gjennom Amerikas historie via 4 historiske romaner!

barn leser bok i hengekøye. foto.

Boktips: Sommerles-bøker

Hver onsdag i sommer deler vi et nytt Sommerles-boktips på bibliotekets instagram. I denne listen samler vi alle tipsene, så du lett kan finne fram til din neste leseopplevelse.

flyplass

Boktips: reisemål til bokbingoen

Har du problemer med å finne en bok til bokbingoen? Vi hjelper deg å finne ditt nye reisemål – i litteratur!

Kollasje med fire turbilder til kampanjen Hytteles

Hytteles

Er du ung og har tenkt deg på tur i nærområdet i sommer? Bli med på Instagram-konkurranse, og vinn flotte premier!

Pride month

Boktips: skeive bøker til rett leser

Juni er Pride måned! Vi har i den anledning samlet en rekke boktips som tematiserer skeiv kjærlighet, kjønnsroller, vennskap, seksualitet og familierelasjoner.

Bilde. Jente med kosebamse på hodet. Foto

Minibiblioteket på Minifjorden!

Det er snart klart for Minifjorden! Og Sandefjord bibliotek stiller igjen med et flott minibibliotek for alle leseglade barn i Sandefjord. Her kan du lese, kose deg og se på alt det spennende som finnes i bøkenes verden.

Black lives matter. Protest mot politivold. Foto.

Boktips: Black Lives Matter

Rasisme har dype røtter i Amerikas historie, men vi må ikke glemme at dette også er et pågående problem i Norge. Litteratur kan hjelpe oss med å forstå raseproblematikken. Bli klokere med disse bøkene!

Bokbingo for voksne. Globus med info tekst. Foto/Grafikk.

“En reise i litteraturen” – bokbingo for voksne

Det blir ingen sydentur denne sommeren, men vi kan fortsatt reise i litteraturen! Bli med på Sandefjordbibliotekenes bokbingo fra 1. juni t.o.m. 31. august! Vinneren vil få et gavekort fra Norli. Lykke til og god lesesommer!

Honningbier i en bikube. Foto.

Bienes hemmelige liv (i litteraturen)

20. mai er Verdensdagen for bier! Vi markere dagen ved å anbefale våre favoritt bøker om bier – for små og store lesere 🐝

Promobilde. Havfrue og havmann under vann. Grafikk

Sommerles 2020 er snart her!

1. juni går endelig startskuddet for den landsomfattende lesekampanjen Sommerles.no for alle skolebarn i 1. til 7. klasse! Se velkomstfilmen med Mari Moen Holsve her!

Byggekonkurranse i Minecraft. Grafikk.

Byggekonkurranse i Minecraft

Fredag 29. mai kl.18.00 arrangerer vi en online byggekonkurranse i Minecraft for barn og unge! Temaet for konkurransen er: “Bygg noe som gjør deg glad!”. Den heldige vinneren vil få et gavekort fra Norli. Lykke til!

Haug med bøker.

Slik bruker du biblioteket fremover

Vi åpner dørene igjen! Men før du benytter deg av biblioteket, ber vi deg om å huske på smittevernreglene og følge våre regler.